Friday, February 17, 2012

fieldwork 12.2.12-16.2.12

i just got back from muka head research centre kat telok bahang.
cantik gila tempat tu.hutan di tepi pantai.bilik cam chalet.makan sedap.
macam bercuti pun ada gak.
rasa best bila smua org kat situ ada interest yg sama mcm aku - biology
dorg suma hepi2 belaka.sbb dorg suka apa yg dorg buat.
aku pg sana sbb nak ckupkn unit BOI 105 - biodiversity and ecology practical.
mula2 mmg rasa xbest sbb kena hiking nak masuk muka head dr taman negara.
tulah kelemahan aku - menghadap gunung ganang.
mst aku rasa cam hee lembik gila ko
nazirah,kemon la.ko bole daki penang hill 5 km
.and yes i managed to hike again this time!
pergi dan balik.aku rasa kaki aku cam da bketul2 da.

best gila bole mandi laut,barbecue,knowing all the trees along the way to the forest,
knowing all the stuff you pick up from the seafloor.touching the soft corals,the papery tree bark.
catching zillions of planktons and seeing them with your own eyes, feeling the different texture of soil
the best feeling in the world is discovering new stuff of your interest.

thank you Allah for this opportunity.

aku dapat belajar mcm2 benda kat sana.
rasa mcm smggu tu tak ckup nak explore telok bahang.
terlalu sikit ilmu aku kalo nak dibandingkan dgn otai2 lecturer aku suma.
aku nak jadi cam dorg. dorg tadehal pun nak daki gunung.
kalo x daki gunung tu tak dapat ilmunya.
aku ni rasa cam nak tcabut lutut.padahal lecturer aku tu janggut sampi ke dada.
steady gila dia.

Ya Allah,jadikanlah Nazirah ini otai bio yang mampu berkhidmat
untuk agama dan bangsanya. AMIN!
and yes i am in the right path and the bright future awaits me!
hello sem 2 :)
love,gg