Sunday, October 11, 2015

good evening its freakin 11.15pm oredi.
wargh kejap je da 7 bulan kerja kat dental clinic tercinta. ive learnt a lot. rasa nak muntah byk sgt.
ahaha jk. byk benda nak kena catch up cepat. sebab kena tukar byk dept
semua dept da rasa. semua org pny perangai da rasa.trainee exam da lepas ari tu.
but still aku tgh2 antara permanent dgn trainee.
aku suka kerja ni, byk benda bole belajar dari zero
pastu budak2 dental ni random gila n baik.
kalo dorg cuti mak datuk bosan gila aku pun smp xtau nak buat apa

3 benda nak kena bawak g kerja hari2:
1. bekal <3 p="">2. motivation
3. positivity

weekend ni pg aqiqah anak buah aini.
n shera datang rumah maigodd!
and wow. i've nailed cocktail pudding this weekend too hihii.


da kawan dengan aini sejak darjah satu sampai sekarang. sayang betul dgn budak niii

Tuesday, January 6, 2015

here i come

helloooo.
this is your average gg posting in d middle of d night, sbb esok bole dtg keje tgh hr sikit,
aku da start kerja tapi kerja biasa2 je. kalo nama glamer dia retail assistant
kalo nama xglamer dia kakak kedai tudung. 1stly tmkasih la kat bos aku sbb sanggup amek aku keje
aku nak mintak kerja kat depan2 umah ni pun xdapat katanya takut aku lari kalo aku da dpt kerja tetap.
kerja je la mana2 dulu.
bukan xtry apply pun da apply gak mcm2.
tp aku rasa baiklah stabilkn ekonomi diri sndiri dulu sblum nak berhijrah ke negeri/(negara?) lain utk kerja.
kalo nak start tempat baru mcm2 benda nak kena pikir.
sewa umah, duit minyak, duit makan( dah la p aku pun xabis2 lg, n still an amateur. asyik nak terlanggar apek bw motor je)
so i decided  utk kerja je apa2 dulu. kerja kedai tudung ni bagus gak. aku rasa mcm aku ni da x sepemalu sgt dgn stranger skrg. kalo tak awkward gila ko pandang aku, aku pandang ko
 plus sapa x nak weh sejam 4 hengget
aku duk umah tgk runningman sejam xde org byr pun. ni aku duduk kat kedai main game ada org bayar ( bos kasi main game okeh)
 
bukan aku xnak pakai sijil degree aku, sijil tu laku smp bila2. aku ni je yg nak pelan2 mula hidup baru sbg org dewasa yg berbakti kpd keluarga *muntah

pergh aku pny junior mrsm da kawin da nak bersalin da ni.
azam taun baru: finding mr nice  guy (?) like kamon oredi

wah da kol 1am da. i better sleep kalo tak ngigau2 smp terwhatsapp org.



love, gg

Monday, October 6, 2014

It has been 5 freaking years and u still look amazing
c u next yr comel!
#Rndushark

love, gg