Sunday, November 27, 2011

yesterday was cool :)

smlm aku pg hiking kat bkt bendera.
kata je kat bkt bendera tp start hiking dr botanical garden
i managed to hike 5 KILOMETER.
ok aku plg last skali.tapi aku kesah apa.
asalkn aku bukan loser mcm org2 yg x larat pastu naek truck on kilometer 2.5th
dsbbkn aku last,i got accompanied by two nice man, uncle sandra + uncle raj.
sorry uncle,im not in the mood of borak2 while hiking.sbb x biasa.
the said "bagus nazirah,smgt awak ni kuat.tugas kami - asalkn awak smp kat atas tu"
masa hiking tu ada apek2 amoi2 umur >60 yrs old naik bukit skali.
malu kot.aku yg muda mudi ni lembik gler.
masa da smp tu aku rasa heppy gler nak mampus.
pastu aku balik2 tu pas mgrb aku teruuus tido smp pkol 5 pg.
hiking ni mmg lifetime-tiring-but-happy experience.
my hiking definition : naik bukit sambil tgk fern + mosses, dan menikmati fresh air tnpa memikirkn jarak jauh perjalanan.
tengkiu KLKM :)

p/s:sori ah tade gmbr.xlarat nak amek sbb pnt gler bila da smp atas tuuuu.
love,gg

Thursday, November 24, 2011

the never ending busy nazirah

nazirah terlampau sebok utk 3 bulan mdtg ni.antara aktivitinya ialah:
  • EKSPO JUALAN rabu depan 30 nov kat dewan budaya usm.dtg jgn x dtg.hehee.and before tu kene prepare mcm2 gler.
  • persembahan KELANASISWA 2 dis *kalo xmsuk psmbhn,kne jg pameran for the whole day! mstla aku tanak.
  • CAMPING KELANASISWA 9-11 dis *i dont like camping esp the mandi part.-.-
  • 12 dis ada DUA TEST BESAR. -BIOSTAT + ORG CHEM.da le org br blk camping.
  • ONLINE ASSGNMNT ORG CHEM CHPTER 9 TO 11.tarikh tutup awal disember. *pdahal skrg br msuk chpter 8 hishhh!
  • 18 dis jur dgn pais nak kawen. :D kat melaka.kesian la kelas hr jumaat asyek dponteng olehku.
  • awal january da start FINAL EXAM!!! 3 weeks.
smoga dgn kbusy-an ini akan mjdkn nazirah seorg yg lebih lestari.hidup usm :D ! <3
love,gg

Tuesday, November 8, 2011

ish ish

currently in melaka
tp x free sgt.
mak minta tlg kemas rumah plus prepare utk pais nak kawen
tp nnt pais kawen aku x bole la nak ajak org ssuka hati aku
sbb kenduri ni belah pompuan
nnt bulan 12 aku nak ajak 1 dunia dtg kenduri kawen belah family aku :)
rindu geng tapi x bole nak buat apa :(
love,gg

Friday, November 4, 2011

hai


td tgk pet 101
OMG hedgehog comel gilee.
rasa cam nak satu utk birthday
haha brgn je kau nazirah.

p/s: esok nak travel jauh.doakan kslmtn.selamat hr raya haji.
thnx usm sbb kasik aku raya dgn humwerk biostat ANOVA dan ecology - sahaja :D
love,gg

Tuesday, November 1, 2011

rayuan

wahai usm sila jgn bagi humwerk
nazirah nak beraya dgn tenang
cukup la ari tu da bg blambok2 smp aku jd makhluk nocturnal - makhluk berjaga malam.
berhari2 tdo kol 3.
lgpun abg dia da nak kawen 11 hb ni
nnt tutor tny 'knp awak x buat tutorial?'
nazirah akan jawab "abg saya kawen cekgu,saya org penting dlm mjlis tu.kalo sy xda, xlgkap la meja santap tu. :P"
love,gg