Monday, July 25, 2011

the lost

tokteh meninggal dunia 21/7/2011
pukul 1.45 am
rumah kitorg paling dekat dgn dia.
sedih gila bila dgr akir cite mcm mana dia find out ayah dia mninggal
akir is just my age
and yes aku tabik dia for being very strong
adik beradik laen smua kat overseas
tggl akir,atan dgn makteh je

here it goes:
akir dgr ada org bisik kat telinga akir suruh turun tgk ayah.
bila akir turun rasa kat bwh tu mcm gelap je
rasa mcm malaikat da turun
bila akir pegang tangan ayah,sejuk.
before ni ayah ada pesan kat akir.
"Akir jgn suro mak pegi kedai lg.Akir kena pg sndr.
Akir da kena pandai buat semua benda sendiri"
Akir terpikir kenapa tak ckp mcm tu kat kak ilma,abg iktab,abg iqra?
and now I know why.
sbb hari pengebumian tokteh ada isteri dia,akir dgn atan.atan form 4

moral of the story: love your parents whatever happens.

penah tak dgr cite zaman nabi yg mak bapak dia kena tukar jadi babi tu?
anak dia Allah da janji syurga.
sbb dia still jaga makbapak dia walaupun dorg da jadi mcm tu
love,gg

Monday, July 18, 2011

u to the p to the u

nazirah dpt usm sc biology.3 yrs. abah kata sbb nnt aku kne amek dip education
kata nak jd lecturer.
mmg aku lg 3 tahun bole jd anak mami la kalo bgini gayanya.
ohh lg satu.

im just saying.bukan sc stream je yg bole buat kita jd kaya dan berjaya
kdg2 tu glamer je lebih.
bygkn kalo anda dlm situation ni

B1 : kau stadi kos apa?
B2 : medic ah.*smbl kembang hidung
B1: pointer ok?
B2: cukup mkn je. :|
B2:kau kos apa?
B1: aku business.
B2:what the?
B1:tapi alhamdulillah la bole carry :)

dont be shy with what you got now.bcos Allah know whts the best :)
believe in Allah and u'll be just fine.

p/s: esok keje :P

Saturday, July 2, 2011

:(

rndu gler kat geng2 :(
da duk jauh2 ni tak boleh nak buat apa
benci benci benci benci!
love,gg